30 kilo suiker in 30 dagen

En nu even het tegenovergestelde van een maand zonder suiker: toen ik vanmorgen in de auto stapte, viel ik midden in het verhaal van Manuel Venderbos dat hij in 30 dagen tijd 30 kilo suiker tot zich gaat nemen voor het programma Galileo. Op zijn Twitter en/of Facebook kun je volgen hoe het gaat. De ene dag eet hij dingen waarvan iedereen wel weet dat ze ongezond zijn en de andere dag neemt hij producten die zichzelf als gezond in de markt zetten maar waar toch heel veel suiker in zit. Dat lijkt me heel goed voor de bewustwording van zijn kijkers.

Ik ben erg benieuwd wat dat met zijn lichaam gaat doen, of hij die maand wel vol gaat maken. En natuurlijk hoe hij daarna weer van al die suiker af gaat komen, want dat is hij gelukkig wel van plan, anders zou het niet goed zijn. 😉

That Sugar Film is ook zoiets, waarin Damon Gameau ziek wordt door het eten van alleen zogenaamde ‘health foods’ die pretenderen gezond te zijn terwijl ze evengoed suiker in welke vorm dan ook bevatten.

that sugar film

Die wil ik binnenkort wel gaan kijken! Hij houdt zich nog steeds bezig met mensen bewust maken van hun suikerinname. Zijn site ziet er interessant uit. Er staan ook recepten op. Ik hoop me er binnenkort meer in te kunnen verdiepen.

Er zijn op ongeveer hetzelfde gebied nog veel meer van dit soort experimenten gedaan, zoals voor Super Size Me, waarin Morgan Spurlock een maand lang alleen maar bij de McDonalds gaat eten. Ik heb jaren geleden geboeid naar deze documentaire gekeken.

Mijn idee om nu echt eens wat aan mijn suikerverslaving te doen, kwam overigens ook doordat ik dit filmpje op facebook voorbij zag komen. Daarin kun je zien dat een tijdje geen suiker eten al heel snel een positief effect heeft op je lijf. Eigenlijk kun je je er alleen maar beter van gaan voelen, dus zeg ik: doen!

Behalve die laatste, vind ik dit soort experimenten wel op het randje. Meestal worden de deelnemers goed in de gaten gehouden, maar hoe weet je of je je lichaam niet permanent geweld aandoet? Leverproblemen, hart- en vaatziekten en suikerziekte liggen op de loer.

Wat vind jij ervan?

 

 

Een gedachte over “30 kilo suiker in 30 dagen

Plaats een reactie