30 dagen kilo suiker gestopt

En hoe gaat het met Manuel Venderbos, die een maand lang elke dag een kilo suiker ging eten? Die is daar afgelopen vrijdag, al op dag 16, op advies van de arts mee gestopt. Zijn glucosegehalte was zo hoog dat hij suikerpatiënt zou zijn geworden als hij door zou zijn gegaan.

Wat hij verder zelf merkte was dat hij er heel chagrijnig van werd, van al die suiker, en dat hij heel moe werd en een uur na de maaltijd wilde gaan slapen.

Cold turkey afkicken lukt niet, vertelt hij, hij kan niet meer van de snoep en frisdrank afblijven.

Goed om te zien dat een ontbijtje dat misschien veel mensen gebruiken, 2 glazen vruchtensap, cruesli en vruchtenyoghurt, al je dagelijkse max aan suiker is. Of een avondmaaltijd met witte rijst, chicken tonight saus, een toetje met 0% vet en een glas sap met 100% fruitgehalte? Dan denk je dat je gezond bezig bent? 36 suikerklontjes!!

Natuurlijk hoeft niet iedereen nu van mij ineens suikervrij te gaan eten, doe ik zelf straks ook niet meer, maar ik hoop van harte dat dit tv-programma meehelpt aan de bewustwording van mensen. Wat stop je dagelijks zonder nadenken in je mond? En dan gaat het dus niet alleen over de overduidelijke snacks. Weet wat je eet!

GezondheidGezondheid

Een gedachte over “30 dagen kilo suiker gestopt

Plaats een reactie