overheerlijke mueslireephapjes!

Oeh! Op deze site, maar er zijn er nog veel meer te vinden, vond ik een recept voor een soort suikervrije mueslireep.

De mijne zijn wel ietsje anders geworden. Om te beginnen had ik maar 50 gram dadels over (hoe zou dat nou komen?), dus heb ik er 100 gram rozijnen bij gedaan. Dan 50 gram amandelen en 95 gram hazelnoten. Ik zag dat de blogster het recept weer van iemand anders had overgenomen die cashewnoten en amandelen had gebruikt, een goeie voor een volgende keer.

IMG_20160115_124851

Ik heb ietsje minder cacaopoeder genomen, dit omdat ik minder ingrediënten had, en vanwege mijn eerdere iets te nonchalante omgang met dat poeder. 🙂
Deze mix kon de blender gelukkig wel aan, want al die hazelnoten hakken zag ik niet echt zitten.

IMG_20160115_131510

Wel was ik hier zo blij mee dat ik weer iets te enthousiast ben geweest en de mix eigenlijk iets te fijn is geworden. Volgende keer wat beter opletten. Ook zal ik het dan wat meer proberen te kneden en pletten, want na een middag en avond in de koelkast was het toch niet helemaal een vast geheel geworden (mijn vorm was ook veel te groot). [edit: de dadels moeten het geheel aan elkaar laten plakken, dus wellicht vandaar ook dat het bij mij minder plakte]

IMG_20160115_132641

maar LEKKER! Echt MISDADIG!

Een gedachte over “overheerlijke mueslireephapjes!

  1. Ik heb ze nog een keer gemaakt, deze keer wel met de aanbevolen hoeveelheid dadels ipv de rozijnen van de vorige keer. Het is nu nog een stuk kruimeliger dan toen, helaas. Blijkbaar had ik niet zulke goede dadels en waren ze al te droog. Qua smaak valt het me ook wat tegen. Misschien de volgende keer toch weer een mixje met rozijnen doen. 🙂 Of pruimen, zoals Carola me nog als tip gaf. Ik had nu ook cashewnoten ipv hazelnoten gebruikt, dus daar kan het smaakverschil ook nog in zitten.

    Like

Plaats een reactie